1
Sverige

Chokladmuffins med glasyr

Chokladmuffins med glasyr

För chocaholics

Portioner 1 p, Tillagningstid 60 m

Ingredienser

  • 250 g florsocker
  • till muffins:
  • 200 g mjukt smör
  • 4 ägg
  • 200 g mjöl
  • till glasyren:
  • 200 g strösocker
  • 1 äggvita
  • 1 matsked apelsinjuice
  • - 2 muffinsplåtar för 12 muffins, smorda (eller 24 bakformar på en bakplåt)
  • 200 g mörk choklad (med hasselnötter), hackad
  • 3 matskedar kakaopulver

Så här gör du:

  • 'Värm ugnen till 160°.
  • Sätt i knådningstillbehöret i köksassistenten. Lägg smör och socker i blandningsskålen och vispa. Knäck ner äggen ett och ett i en skål och tillsätt dem via inmatningsröret under det att köksassistenten är igång.
  • Tillsätt därefter kakaopulver och mjöl i 3 omgångar, tillsammans med en nypa salt. Blanda några sekunder mellan omgångarna. Lägg avslutningsvis i chokladen och blanda allt en sista gång.
  • Lägg upp smeten i muffinsplåtarna eller bakformarna och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter tills dina muffins blir bruna och fina. Låt svalna.
  • Skölj skålen och sätt i emulgeringsskivan i köksassistenten. Lägg i florsocker, äggvita och apelsinjuice i skålen och kör assistenten tills du får en blank glasyr. Toppa dina muffins med glasyren, dekorera med apelsinskal och ställ dem i kylskåpet 1 timma för att dra till sig.
  • TIPS: Du kan hacka chokladen fint i köksassistenten genom att använda hackningskniven. Se till att dela upp chokladen i bitar först.
  • 1 timmas tillagningstid + 1 timma i kylskåpet
Chokladmuffins med glasyr