1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Chokladmuffins med glasyr

    För chocaholics

    Portioner 1 p, Tillagningstid 60 m

    Ingredienser

    • 250 g florsocker
    • till muffins:
    • 200 g mjukt smör
    • 4 ägg
    • 200 g mjöl
    • till glasyren:
    • 200 g strösocker
    • 1 äggvita
    • 1 matsked apelsinjuice
    • - 2 muffinsplåtar för 12 muffins, smorda (eller 24 bakformar på en bakplåt)
    • 200 g mörk choklad (med hasselnötter), hackad
    • 3 matskedar kakaopulver

    Så här gör du:

    • 'Värm ugnen till 160°.
    • Sätt i knådningstillbehöret i köksassistenten. Lägg smör och socker i blandningsskålen och vispa. Knäck ner äggen ett och ett i en skål och tillsätt dem via inmatningsröret under det att köksassistenten är igång.
    • Tillsätt därefter kakaopulver och mjöl i 3 omgångar, tillsammans med en nypa salt. Blanda några sekunder mellan omgångarna. Lägg avslutningsvis i chokladen och blanda allt en sista gång.
    • Lägg upp smeten i muffinsplåtarna eller bakformarna och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter tills dina muffins blir bruna och fina. Låt svalna.
    • Skölj skålen och sätt i emulgeringsskivan i köksassistenten. Lägg i florsocker, äggvita och apelsinjuice i skålen och kör assistenten tills du får en blank glasyr. Toppa dina muffins med glasyren, dekorera med apelsinskal och ställ dem i kylskåpet 1 timma för att dra till sig.
    • TIPS: Du kan hacka chokladen fint i köksassistenten genom att använda hackningskniven. Se till att dela upp chokladen i bitar först.
    • 1 timmas tillagningstid + 1 timma i kylskåpet
    Chokladmuffins med glasyr