- 2 muffinsplåtar för 12 muffins, smorda (eller 24 bakformar på en bakplåt)
200 g mörk choklad (med hasselnötter), hackad
3 matskedar kakaopulver
Så här gör du:
'Värm ugnen till 160°.
Sätt i knådningstillbehöret i köksassistenten. Lägg smör och socker i blandningsskålen och vispa. Knäck ner äggen ett och ett i en skål och tillsätt dem via inmatningsröret under det att köksassistenten är igång.
Tillsätt därefter kakaopulver och mjöl i 3 omgångar, tillsammans med en nypa salt. Blanda några sekunder mellan omgångarna. Lägg avslutningsvis i chokladen och blanda allt en sista gång.
Lägg upp smeten i muffinsplåtarna eller bakformarna och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter tills dina muffins blir bruna och fina. Låt svalna.
Skölj skålen och sätt i emulgeringsskivan i köksassistenten. Lägg i florsocker, äggvita och apelsinjuice i skålen och kör assistenten tills du får en blank glasyr. Toppa dina muffins med glasyren, dekorera med apelsinskal och ställ dem i kylskåpet 1 timma för att dra till sig.
TIPS: Du kan hacka chokladen fint i köksassistenten genom att använda hackningskniven. Se till att dela upp chokladen i bitar först.
Genom att klicka på länken kommer du att lämna den officiella Philips Electronics Ltd. ("Philips") webbplats. Alla länkar till tredje parts webbplatser som kan visas på denna webbplats tillhandahålls endast för din bekvämlighet och representerar inte på något sätt någon anknytning till eller stöd för informationen som tillhandahålls på dessa länkade webbplatser. Philips lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag med avseende på tredje parts webbplatser eller informationen däri.