Till ostsåsen: Värm mjölk i en kastrull (låt inte koka upp). Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet. Rör snabbt i cirka 2 minuter, ta sedan av från värmen och tillsätt mjölken under ständig omrörning, tills blandningen är tjock och slät.
Krydda med en nypa muskot, salt och peppar innan du kokar på låg värme i 2 minuter. Ta av från värmen och bland med 2/3 av parmesanosten. Ställ åt sidan.
Till lasagnen: Värm ugnen till 180 °C. Koka kycklingen 10 minuter i vatten med valfri kryddblandning, tills kycklingen är mör, låt den svalna i vattnet innan den får rinna av. Sätt i knivverktyget i matberedaren och skär kycklingen i tjocka bitar. Ställ åt sidan.
Sätt i knivverktyget och kannan i matberedaren och hacka, var för sig, lök, vitlök, tomater, persilja och oliver. Fräs smör och vitlök i en kastrull och tillsätt sedan kyckling, tomater, oliver och persilja och koka på låg värme. Ställ åt sidan.
I en ugnssäker glasform monterar du lasagnen genom att lägga i de olika lagren med ostsås, kyckling och mozzarella, avsluta med ostsåsen.
Strö över osten och grädda i 25 minuter.
Tillagningstid: 1 timme
Relaterade recept
Huvudrätter
Rådjursbiff Med Valnötssås Och Granatäpple | Philips
Genom att klicka på länken kommer du att lämna den officiella Philips Electronics Ltd. ("Philips") webbplats. Alla länkar till tredje parts webbplatser som kan visas på denna webbplats tillhandahålls endast för din bekvämlighet och representerar inte på något sätt någon anknytning till eller stöd för informationen som tillhandahålls på dessa länkade webbplatser. Philips lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag med avseende på tredje parts webbplatser eller informationen däri.