• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Kycklinglasagne

    Riktigt frestande

    Portioner 1 p, Tillagningstid 60 m

    Ingredienser

    • Till ostsåsen:
    • ½ liter mjölk
    • 2 msk smör
    • muskotnöt
    • salt
    • peppar
    • 150 g parmesanost
    • Till lasagnen:
    • 250 g kycklingbröst
    • 1 paket förkokade lasagneplattor (500 g)
    • 1 lök
    • 2 vitlöksklyftor
    • 3 tomater, utan skal och kärnor
    • 10 gröna oliver
    • 250 g mozzarella, i skivor
    • svartpeppar

    Så här gör du:

    • Till ostsåsen: Värm mjölk i en kastrull (låt inte koka upp). Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet. Rör snabbt i cirka 2 minuter, ta sedan av från värmen och tillsätt mjölken under ständig omrörning, tills blandningen är tjock och slät.
    • Krydda med en nypa muskot, salt och peppar innan du kokar på låg värme i 2 minuter. Ta av från värmen och bland med 2/3 av parmesanosten. Ställ åt sidan.
    • Till lasagnen: Värm ugnen till 180 °C. Koka kycklingen 10 minuter i vatten med valfri kryddblandning, tills kycklingen är mör, låt den svalna i vattnet innan den får rinna av. Sätt i knivverktyget i matberedaren och skär kycklingen i tjocka bitar. Ställ åt sidan.
    • Sätt i knivverktyget och kannan i matberedaren och hacka, var för sig, lök, vitlök, tomater, persilja och oliver. Fräs smör och vitlök i en kastrull och tillsätt sedan kyckling, tomater, oliver och persilja och koka på låg värme. Ställ åt sidan.
    • I en ugnssäker glasform monterar du lasagnen genom att lägga i de olika lagren med ostsås, kyckling och mozzarella, avsluta med ostsåsen.
    • Strö över osten och grädda i 25 minuter.
    • Tillagningstid: 1 timme
    Kycklinglasagne