Cyber week-erbjudanden Handla nu
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Cyber week-erbjudanden Handla nu
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Smakrik tårta med rödbetor och getost

    En aromatisk rätt som verkligen tillfredsställer

    Portioner 4 p, Tillagningstid 50 m

    Ingredienser

    • 250 g mjöl
    • 125 g kallt smör, i kuber
    • 5 ägg
    • 15 g persilja, slätbladig
    • 100 ml grekisk yoghurt
    • nymalen svartpeppar
    • 1 tsk malen kummin
    • 2 kokade rödbetor
    • 200 g mjuk getost
    • 15 g färsk basilika
    • 10 g färsk gräslök
    • - 1 låg pajform, 26 cm, smord
    • - matberedare med knådningsverktyg

    Så här gör du:

    • Sätt i knådningsverktyget i skålen och tillsätt sedan mjöl, ½ tsk salt, smör och 1 ägg. Kör tills degen är väl genomarbetad.
    • Tillsätt 1-2 msk kallt vatten om degen är för smulig. Forma degen till en boll och täck med plastfolie. Lägg degen 30 minuter i kylskåpet
    • Hacka ¾ av persiljan. Vispa 4 ägg tillsammans med yoghurt, krydda med salt och rikligt med svartpeppar och kummin. Rör i den hackade persiljan. Dra skinnet av rödbetorna och skär i 6 bitar.
    • Värm ugnen till 200 ºC. Mjöla bakbordet och kavla ut degen till en tunn rundel på 30 cm. Placera degen i pajformen och tryck ned längs kanterna. Skär bort överflödig deg. Häll äggblandningen över botten och lägg ned rödbetsbitarna i en cirkel. Smula getosten ovanpå och krydda med lite extra svartpeppar.
    • Placera pajformen en rad under mitten av ugnen och grädda 40-45 minuter, tills pajen är gyllenbrun. Grovhacka resten av örterna och blanda. Ta ut pajen och låt stå i 5 minuter.
    • Lägg en stor näve örter i mitten av pajen eller skär pajen i bitar och servera varje bit med en egen örtsallad.
    • Tillagningstid: 50 minuter + 30 minuters jäsning
    Smakrik tårta med rödbetor och getost

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.