1
Sverige

Rådjursbiff med valnötssås och granatäpple

Rådjursbiff med valnötssås och granatäpple

Full och smakrik med en knorr

Portioner 4 p,

Ingredienser

  • 100 g valnötter, skalade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 4 msk olivolja (jungfruolja)
  • 3 msk koriander eller persilja, finhackad
  • 100 ml granatäpplejuice
  • 4 rådjursbiffar, rumstempererade
  • 2 msk smör
  • 1 granatäpple
  • nymalen svartpeppar
  • - smord bakplåt
  • - matberedare med knivverktyg

Så här gör du:

  • Rosta valnötterna 2-3 minuter i en stekpanna och låt svalna.
  • Sätt i knivverktyget i matberedaren och tillsätt sedan valnötter, vitlök, 2 msk olja och koriander/persilja. Mixa blandningen till en puré och tillsätt sedan granatäpplejuicen medan matberedaren är igång. Krydda med salt och peppar och smaka av.
  • Värm ugnen till 150 ºC. Krydda biffarna med salt och peppar (det är bättre att tillsätta salt före än efter stekningen eftersom saltet förhöjer smaken). Hetta upp smör tillsammans med resten av oljan och stek biffarna 2-3 minuter tills de är bruna. Vänd efter halva tiden.
  • Servera biffarna med valnötssåsen och granatäpplekärnorna.
Rådjursbiff med valnötssås och granatäpple