• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Gratis frakt från 850 SEK

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Lammrack med ett hölje av pinjenötter och örter

    Sofistikerat och lättlagat

    Portioner 4 p, Förberedelse: 35 m

    Ingredienser

    • 100 g pinjenötter
    • 1 apelsin
    • 25 g persilja
    • 25 g basilika
    • 100 g brödsmulor
    • 1 ägg
    • 2 lammrack (8 revben på varje), rumstempererade
    • salt
    • nymalen svartpeppar
    • 2 msk solrosolja
    • - matberedare med knivverktyg

    Så här gör du:

    • Rosta pinjenötterna 2-3 minuter i en torr stekpanna, tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Tvätta apelsinen och riv 2 tsk skal.
    • Sätt i knivverktyget i matberedaren och tillsätt sedan pinjenötter, apelsinskal, persilja, basilika, brödsmulor och ägg, smaka av med salt och peppar. Den här blandningen kan göras en dag i förväg och förvaras i kylen tills den ska användas.
    • Värm ugnen till 225 ºC. Krydda lammracken med salt och peppar. Hetta upp oljan i stekpannan och bryn lammracken 1-2 minuter.
    • Ta upp köttet och lägg i en ugnsform med benen uppåt, täck runt om med pinjenöts- och örtblandningen.
    • Ta ut ur ugnen och låt stå i 10 minuter innan du skär upp. Läckert med gröna bönor och ugnsstekt potatis.
    • Tillagningstid: 35 minuter (+ 10 minuters vilotid)
    Lammrack med ett hölje av pinjenötter och örter