1
Sverige

Lammrack med ett hölje av pinjenötter och örter

Lammrack med ett hölje av pinjenötter och örter

Sofistikerat och lättlagat

Portioner 4 p, Förberedelse: 35 m,

Ingredienser

  • 100 g pinjenötter
  • 1 apelsin
  • 25 g persilja
  • 25 g basilika
  • 100 g brödsmulor
  • 1 ägg
  • 2 lammrack (8 revben på varje), rumstempererade
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk solrosolja
  • - matberedare med knivverktyg

Så här gör du:

  • Rosta pinjenötterna 2-3 minuter i en torr stekpanna, tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Tvätta apelsinen och riv 2 tsk skal.
  • Sätt i knivverktyget i matberedaren och tillsätt sedan pinjenötter, apelsinskal, persilja, basilika, brödsmulor och ägg, smaka av med salt och peppar. Den här blandningen kan göras en dag i förväg och förvaras i kylen tills den ska användas.
  • Värm ugnen till 225 ºC. Krydda lammracken med salt och peppar. Hetta upp oljan i stekpannan och bryn lammracken 1-2 minuter.
  • Ta upp köttet och lägg i en ugnsform med benen uppåt, täck runt om med pinjenöts- och örtblandningen.
  • Ta ut ur ugnen och låt stå i 10 minuter innan du skär upp. Läckert med gröna bönor och ugnsstekt potatis.
  • Tillagningstid: 35 minuter (+ 10 minuters vilotid)
Lammrack med ett hölje av pinjenötter och örter