1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Lammkotletter med uppfriskande gurksallad

    Mynta: det perfekta tillbehöret till lamm

    Portioner 4 p, Förberedelse: 20 m

    Ingredienser

    • 2 gurkor
    • 1 msk färsk mynta, finhackad
    • 250 ml bulgarisk yoghurt
    • 3 msk olivolja
    • 1 pressad vitlöksklyfta
    • nymalen svartpeppar
    • 8 lammkotletter, rumstempererade
    • 2 msk olivolja (jungfruolja)
    • - grillpanna eller utegrill
    • - matberedare med rivningsverktyg

    Så här gör du:

    • Skala gurkorna och halvera på längden, ta ut innanmätet med en sked. Sätt i rivningsverktyget i matberedaren och riv gurkan.
    • Blanda gurkan med mynta, yoghurt, 1 msk olja och vitlök. Krydda med salt och peppar och smaka av.
    • Pensla lammkotletterna lätt med olja, krydda efter smak med salt och peppar och grilla på utegrillen i 6-7 minuter, tills kotletterna är bruna utanpå och något rosa inuti. Servera med gurksallad.
    • Tillagningstid: 20 minuter
    Lammkotletter med uppfriskande gurksallad

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.