1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Morots- och koriandersoppa

    Fyllig och mjuk med ett inslag av sötma

    Portioner 4 p, Tillagningstid 30 m

    Ingredienser

    • 2 teskedar färska korianderblad, hackade
    • 1 knippa morötter
    • 1 matsked olivolja
    • 1 lök, hackad
    • 1/2 tesked malen kummin
    • 1 liter vegetabilisk buljong
    • 4 teskedar crème fraîche
    • nymalen svartpeppar

    Så här gör du:

    • Skala och skär upp morötterna.
    • Hetta upp olja i en soppkastrull och fräs löken tills den blir genomskinlig Tillsätt morötterna, spiskummin och en matsked koriander och fräs i hög värme i 2 minuter, samtidigt som du rör om. Tillsätt buljongen och låt morötterna koka i 15 minuter tills de blir mjuka. Låt svalna några minuter (vätskan bör inte överskrida 80°C).
    • Mixa morötterna med buljongen i mixerna på MAX-effekt i minst 1 minut. Värm upp igen om nödvändigt och krydda efter behag.
    • Servera soppan med en sked crème fraîche och lite nymalen svartpeppar och strö på korianderblad.
    • Total tillagningstid 30 minuter
    Morots- och koriandersoppa

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.