1
Sverige

Vitlöksciabatta med mozzarella och färsk pesto

Vitlöksciabatta med mozzarella och färsk pesto

En klassisk kombination

Portioner 4 p, Tillagningstid 15 m

Ingredienser

  • 25 g pinjenötter
  • 2 bitar (buffelost) mozzarella
  • 1 ciabatta
  • 25 g parmesanost, riven
  • 2 dl olivolja, extra virgin
  • 25 g färska basilikablad
  • 2 vitlöksklyftor, delade i halvor

Så här gör du:

  • 'Lägg basilikablad, pinjenötter och en vitlöksklyfta i hackningstillbehöret till din mixerstav. Tillsätt 3 matskedar olivolja och mixa. Tillsätt lite mer olivolja om det behövs för att få den rätta konsistensen och tillsätt därefter osten och mixa igen.
  • Skiva ciabattan i rejäla bitar och låt dem ligga under grillen tills de blir gyllenbruna. Ta ut dem ur ugnen och gnid in dem med resten av vitlöken medan brödet fortfarande är varmt. Lägg mozzarellaskivor och lite pesto på brödskivorna. Serveras varma.
  • Total tillagningstid 15 minuter
Vitlöksciabatta med mozzarella och färsk pesto