1
Sverige

Kall gurk- och avokadosoppa

Kall gurk- och avokadosoppa

Ännu en kall soppa som piggar upp dig i sommarvärmen.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 0,5 gurka
  • 350 ml vatten
  • uice från 0,5 limefrukt
  • 2 msk färsk mynta
  • 2 msk färsk koriander
  • Peppar och salt efter smak
  • Valfritt: 100 ml lättyoghurt
  • Extra mynta, extra koriander och getost till garnering

Så här gör du:

  • Dela avokadorna på längden, ta bort kärnorna med en sked och gröp ur fruktköttet. Skär i tärningar.
  • Skala och skär upp gurkan i 1–2 cm stora bitar. Lämna gärna kvar lite skal för en extra in färg
  • Placera alla ingredienser i soupmakern och välj smoothieprogrammet.
  • När soupmakern är klar kan du öppna locket och hälla upp soppan i ett kärl. Ställ in soppan i kylan tills den är kall. Smula och strö över lite getost eller resten av de hackade örterna innan servering.
  • Tips: Yoghurten gör den här soppan ännu mer uppfriskande och krämig. Tillsätt yoghurten med alla ingredienser innan du väljer smoothieprogrammet. Servera med spröda kryddiga munsbitar, till exempel ugnsbakade smördegsbitar.
Kall gurk- och avokadosoppa