1
Sverige

Färsk rödbetssoppa

Färsk rödbetssoppa

Den här färgglada och näringsrika soppan kan serveras varm eller kall.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 400 g rödbetor
  • 700 ml grönsaksbuljong
  • 50 g hackad lök
  • 150 ml gräddil
  • Peppar och salt
  • Färsk dill till garnering

Så här gör du:

  • Skala rödbetorna och dela dem i 2 cm stora tärningar. Placera rödbetorna, buljongen och löken i soupmakern och stäng locket.
  • Välj programmet för slät soppa och vänta tills soupmakern är klar.
  • När soupmakern är klar kan du öppna locket och röra ned gräddilen. Krydda efter smak.
  • Häll upp soppan i skålar och garnera med lite dill.
  • Tips: Du kan tillaga den här soppan med kålrabbi i stället för rödbetor. Du kan använda köttbuljong i stället för grönsaksbuljong.
Färsk rödbetssoppa