1
Sverige

Mulligatawnysoppa

Mulligatawnysoppa

Den här mulligatawnysoppan är en läcker måltid i sig själv. Den blir ännu bättre efter en dag i kylskåpet.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 20 g färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g selleristjälkar
  • 50 g morot
  • 50 g hackad lök
  • 150 g mango eller äpple
  • 200 g kycklingbröst
  • 50 g ris
  • 1 msk gurkmeja
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 630 ml kyckling- eller grönsaksbuljong
  • Peppar och salt
  • 1 msk citronjuice
  • 100 ml yoghurt och hackad färsk koriander till garnering

Så här gör du:

  • Skala och inhacka ingefäran och vitlöken. Skär upp sellerin och moroten i munsstora bitar. Skala och kärna ur mangon eller skär äpplet i tunna skivor. Skär kycklingen i 2 cm tjocka bitar.
  • Placera alla ingredienser utom citronjuicen och garneringen i soupmakern. Stäng locket och välj programmet för soppa med bitar.
  • När soupmakern är klar kan du öppna locket och röra ned citronjuicen. Häll upp soppan i skålar och avsluta med en klick yoghurt och några hackade korianderblad.
  • Tips: Den här soppan är perfekt att tillaga med köttrester. Rör bara ned lamm, nötkött eller kyckling innan servering.
Mulligatawnysoppa