1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Räksoppa

    En sofistikerad förrätt som passar bra på en middagsbjudning.

    Portioner 4 p, Förberedelse: 5 m, Tillagningstid 23 m

    Ingredienser

    • 200 g tigerräkor eller vanliga räkor, skalade och rensade (tips)
    • 1 tomat
    • 50 g purjolök eller salladslök
    • 1 hackad vitlöksklyfta
    • 1 liten hackad rödlök
    • 30 g tomatpuré
    • en nypa kajennpeppar
    • 1 kvist färsk persilja
    • 500 ml fisk- eller skaldjursbuljong
    • 150 ml grädde
    • Valfritt:
    • en nypa saffran
    • Extra:
    • olivolja, citronjuice och havssalt efter smak

    Så här gör du:

    • Hacka tomat och purjolök grovt.
    • Lägg alla ingredienser i Soup makern med räkorna överst.
    • Stäng locket och välj programmet för slät soppa.
    • Häll upp soppan i dina favoritskålar och servera med rostat vitlöksbröd.
    • Tips: Buljongen blir ännu godare med räkskal i: Fräs skalen, tillsätt buljongen, låt småkoka i 15–20 minuter och sila.
    Räksoppa