1
Sverige

Cannellinisoppa med spenat och purjolök

Cannellinisoppa med spenat och purjolök

Den krämiga cannellinibönan har en slät struktur och nötig smak och smakar fantastiskt tillsammans med spenat.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g purjolök
  • 50 g hackad lök
  • 200 g cannellinibönor, utan vätska
  • 1 lagerblad
  • Peppar och salt
  • 750 ml grönsaksbuljong
  • 200 g babyspenat

Så här gör du:

  • Skala och inhacka vitlöken. Skär purjolöken i ina skivor.
  • Placera alla ingredienser utom spenaten i soupmakern, stäng locket och välj programmet för soppa med bitar.
  • När soupmakern är klar kan du öppna locket och röra ned spenaten. Låt stå i 30 sekunder innan servering.
  • Tips: För en mustigare soppa kan du tillsätta 50 g ris eller korn till soppan innan kokning eller 50–100 g kokt pasta när soppan är klar.
Cannellinisoppa med spenat och purjolök