Cannellinisoppa med spenat och purjolök
Den krämiga cannellinibönan har en slät struktur och nötig smak och smakar fantastiskt tillsammans med spenat.
Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g purjolök
- 50 g hackad lök
- 200 g cannellinibönor, utan vätska
- 1 lagerblad
- Peppar och salt
- 750 ml grönsaksbuljong
- 200 g babyspenat
Så här gör du:
- Skala och inhacka vitlöken. Skär purjolöken i ina skivor.
- Placera alla ingredienser utom spenaten i soupmakern, stäng locket och välj
programmet för soppa med bitar.
- När soupmakern är klar kan du öppna locket och röra ned spenaten. Låt stå i
30 sekunder innan servering.
- Tips: För en mustigare soppa kan du tillsätta 50 g ris eller korn till soppan innan kokning eller 50100 g kokt pasta när soppan är klar.