Lästid: 7 Min
Färskpressad fruktjuice är himmelskt gott. Den är inte bara full av smak, utan också viktiga vitaminer och näringsämnen. Oavsett om du väljer ett glas med juice från äpple, apelsin, vindruvor eller spännande blandningar med avokado och rädisor, är en utsökt juice ett perfekt komplement för en balanserad kost. Med rätt juicepress är det lätt att få ut den bästa smaken, konsistensen och kvaliteten för din juice. Men hur står det egentligen till med hållbarhet hos juice? Färsk juice har tyvärr kort hållbarhet, eftersom vitamininnehållet minskar strax efter beredningen. Därför behöver man planera lite efter att ha pressat färsk juice hemma. Du måste veta hur länge du kan hålla den sval och hur du fryser in färsk juice. Vår praktiska guide nedan hjälper dig att göra den perfekta juicen samtidigt som du får tips på hur du bäst lagrar färsk juice för att bevara den för en enkel, fräsch vitaminkick!
Innan vi visar hur du förvarar färsk juice måste du pressa lite! Det finns en mängd olika produkter på marknaden som är perfekta för att skapa ett glas färskpressad juice. Om du vill veta mer om hur du väljer den perfekta juicepressen hjälper vi dig i den här enkla guiden.
Det finns två huvudtyper av saftning. Kallpressad saftning har en klar fördel. När frukt värms upp förlorar den enzymer och vitaminer, men när det gäller att pressa ur saften kan det inte gå fel: lägg bara frukten i juicepressen, sätt på den och njut av din färskpressade juice.
När det är dags att välja juicemaskin är det värt att ta lite tid för att undersöka skillnaderna mellan de olika modellerna som finns. Var och en kommer att påverka smaken, konsistensen och näringsinnehållet i din vitaminrika dryck. Dessutom kan maskinerna också påverka hållbarheten för den färska juicen som de hjälper dig att göra. Här är vår enkla guide till de två vanligaste juicemaskinerna.
Om du undrar hur du förvarar färsk juice ger vi dig svar på dina frågor! Här är några av de vanligaste metoderna för att förvara färsk juice så att du kan njuta av din hälsosamma och hemmagjorda juice så länge som möjligt.
Om du vill bevara din färskpressade juice utan att frysa den kan du förvara den i kylskåpet i tre dagar. Om du fryser in din juice kan den hålla mellan 12 och 16 månader.
Detta beror på hur länge du vill behålla den och om du vill att den ska bevara sina vitaminer och näringsämnen. Att förvara din juice i kylen säkerställer att den förlorar färre vitaminer än om den skulle förvaras vid rumstemperatur. Att förvara färsk juice i frysen gör att du kan lagra den längre samtidigt som relativt få näringsämnen går förlorade.
När du använder frukt med ätbart skal – som till exempel äpplen – bör du inte skala frukten. Skalet är fullt av vitaminer och näringsämnen, vilket är perfekt för färskpressad juice. Att inkludera skalet i din juice kan hjälpa till att förlänga vitaminernas hållbarhet, samt öka dryckens näringsinnehåll redan från början.
Avance Collection
Juicepress
HR1921/20
Viva Collection
Juicepress
HR1856
Avance Collection
Slowjuicer
HR1949/20
Om din frys redan är full finns det ett annat alternativ för förvaring av färsk juice, nämligen pastörisering. Denna metod dödar mikroorganismer som får juice att bli gammal, vilket gör att pastörisering är ett enkelt och snabbt sätt att bevara din hemlagade juice på. Tips: Med den här metoden kan du förlänga juice hållbarhet i upp till ett år. Det är dock värt att komma ihåg att denna process kommer att göra så att din färska juice förlorar fler vitaminer under uppvärmningsprocessen.
För att pastörisera din fruktjuice följer du dessa enkla steg: Med den här enkla guiden för att göra och lagra färsk juice har du nu alla tips och tricks du behöver för det bästa sättet att lagra färsk juice.