1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Maränger med citronmascarpone och röda bär

    Söt och lätt med en kick

    Portioner 4 p, Förberedelse: 25 m, Tillagningstid 60 m

    Ingredienser

    • 1 citron
    • 2 äggvitor
    • 100 g florsocker
    • 125 g mascarpone
    • 2-3 msk Limoncello (italiensk citronlikör) eller vodka
    • 200 g körsbär eller hallon
    • - plåt täckt med bakplåtspapper
    • - matberedare med visp

    Så här gör du:

    • Tvätta citronen och finriv sedan hälften av skalet. Värm ugnen till 125 ºC.
    • Sätt i vispen i matberedaren och vispa äggvitorna med ½ tsk salt tills äggvitorna är nästan helt fasta. Tillsätt florsocker i tre omgångar och fortsätt vispa tills äggvitesmeten är fast och blank.
    • Fördela äggvitesmeten i fyra rundlar, ca 2 cm höga, på en bakplåt. Med hjälp av baksidan på en sked gör du en liten fördjupning i mitten av varje rundel och bakar sedan marängerna i cirka 1 timme, tills utsidan är torr och hård.
    • Stäng av ugnen och låt dörren vara lite öppen, låt marängerna svalna helt. Ta försiktigt bort marängerna från bakplåten och förvara i en lufttät behållare.
    • Vispa mascarponen tills den är krämig, tillsätt likör och citronskal. Fyll marängerna precis före serveringen med citronmascarpone och garnera med bären.
    • Tips! 1) Du kan säkerställa att det absolut inte finns något fett i skålen eller på vispen genom att gnida med lite salt eller citronsaft. 2) Använd en spritspåse med ett stort, jämnt munstycke och spritsa marängerna på bakplåten. 3) Använd ricottaost i stället för mascarpone om du vill ha mindre fett. 4) Du kan förvara marängerna i upp till en vecka, om de förvaras i en lufttät behållare.
    • Tillagningstid: 25 minuter (+ 1 timme i ugnen)
    Maränger med citronmascarpone och röda bär