Från soppa och såser till krämiga smoothies, en handhållen mixer från Philips är en behändig köksmaskin som underlättar matlagningen. Se våra recept för handmixer.
200 g färdigkokta kikärtor (på burk), ta 3 msk vätska från burken (töm och skölj kikärterna)
1 msk grekisk yoghurt
2 msk olivolja
3 msk färsk citronsaft
1 nypa socker
1 nypa malen kajennpeppar
1 nypa paprikapulver
2 msk hackad färsk persilja (valfritt)
1 söt röd paprika (valfritt), utan frön och vitt membran
Så här gör du:
1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna i två minuter eller tills de är gyllenbruna och rör om med jämna mellanrum. Dela vitlöksklyftorna. Purea kikärtorna med mixerstaven eller den extra stora hackaren tillsammans med 2–3 matskedar vätska från en burk kikärtspuré, sesamfrön, vitlök, yoghurt och 1 msk olja så att det bildas en jämn smet.
2. Tillsätt citronjuice och purea blandningen i några sekunder. Krydda hummusen med socker, kajennpeppar, salt och peppar.
3. Häll över till en grund tallrik och skapa en spiralform med en tesked. Skvätt över återstående olja och krydda med paprikapulver.
4. Garnera med finhackad persilja och röd paprika skuren i strimlor.
Tips: Fantastiskt gott med naanbröd eller pitabröd.