1
Philips recept

Mynta-chutney

Myntachutney

Från soppa och såser till krämiga smoothies, en handhållen mixer från Philips är en behändig köksmaskin som underlättar matlagningen. Se våra recept för handmixer.

Förberedelse: 20 min.,

Ingredienser

  • 50 g (3 1/2 msk.) yoghurt
  • 1 knippe mynta (endast blad)
  • 20 blad färsk koriander
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 liten lök
  • 1 liten bit färsk ingefära, skalad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk masalapulver
  • Grovt svart salt

Så här gör du:

  • 1. Skär paprika och lök i bitar som är tillräckligt små för att få plats i MultiChopper-tillbehörets korg.
  • 2. Lägg paprikan i Multichopper-tillbehöret och hacka i små bitar. Upprepa sedan proceduren för löken, ingefäran och vitlöksklyftan. Lägg alla hackade ingredienser i bägaren.
  • 3. Plocka mynta- och korianderbladen från stjälkarna och lägg bladen i den extra stora hackaren.
  • 4. Blanda ordentligt och häll blandningen av mynta och koriander i bägaren. Lägg alla återstående ingredienser i bägaren.
  • 5. Blanda ytterligare en gång med hjälp av stavmixern.
  • 6. Krydda med svart salt, täck över och ställ chutneyn i kylskåpet i minst 3 timmar för att låta smakerna blandas före servering.
Myntachutney