Myntachutney
Från soppa och såser till krämiga smoothies, en handhållen mixer från Philips är en behändig köksmaskin som underlättar matlagningen. Se våra recept för handmixer.
Ingredienser
- 50 g (3 1/2 msk.) yoghurt
- 1 knippe mynta (endast blad)
- 20 blad färsk koriander
- 1 grön chilifrukt
- 1 liten lök
- 1 liten bit färsk ingefära, skalad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk masalapulver
- Grovt svart salt
Så här gör du:
- 1. Skär paprika och lök i bitar som är tillräckligt små för att få plats i MultiChopper-tillbehörets korg.
- 2. Lägg paprikan i Multichopper-tillbehöret och hacka i små bitar. Upprepa sedan proceduren för löken, ingefäran och vitlöksklyftan. Lägg alla hackade ingredienser i bägaren.
- 3. Plocka mynta- och korianderbladen från stjälkarna och lägg bladen i den extra stora hackaren.
- 4. Blanda ordentligt och häll blandningen av mynta och koriander i bägaren. Lägg alla återstående ingredienser i bägaren.
- 5. Blanda ytterligare en gång med hjälp av stavmixern.
- 6. Krydda med svart salt, täck över och ställ chutneyn i kylskåpet i minst 3 timmar för att låta smakerna blandas före servering.