0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Sätt färg på maten: Så gör du färgad pasta hemma


  Vi vill alla piffa upp våra vardagliga måltider på ett eller annat sätt – och vad passar bättre än att liva upp maten än färgad pasta? Med hjälp av en enkel samling av recept på färgad pasta visar vi dig hur du gör pasta med spenat, rödbetor och andra ingredienser. Snart kommer du att kunna lägga till regnbågens alla färger till din hemgjorda pastadeg.

  Att färga pasta: en guide till degen

   

  Att göra färgad pastadeg börjar med själva degen – och sedan tillsätter du färgen. Att göra hemlagad pasta kräver fyra enkla ingredienser:

   

  • Ägg
  • Mjöl
  • Vatten
  • Salt

   

  Att göra hemmagjord pastadeg kan vara enkelt, men nu är det dags att bli kreativ. För att göra en enkel, färgad pastadeg kombinerar du naturliga ingredienser så som grönsaker med ägg och salt i en blender, innan du blandar dem med mjöl och vatten för att skapa din deg.

   

  Du undrar förmodligen vilka ingredienser du behöver för att producera speciella färger. Läs bara vidare för att upptäcka hur man gör färgad pasta med naturliga färgämnen.

  Hur man gör färgad pastadeg: en guide till naturliga färgämnen

  Hur man gör färgad pastadeg: en guide till naturliga färgämnen

   

  Att ta sig an ett färgat pastarecept är ett bra sätt att uppmuntra barn (och vuxna) att njuta av denna roliga mat. Här kan du ta reda på hur du gör färgad pastadeg med naturliga färgämnen som du förmodligen redan har i ditt kök, så att du kan göra allt från hemgjord pasta med spenat till hemmagjord rödbetspasta.

   

  Tips: Dessa mängder är baserade på en pastadeg med ett ägg. Du kan behöva justera mängden ingredienser baserat på receptet du använder.

   

  • Röd: Röd pasta behöver bara en ingrediens – en kokt rödbeta. Rödbetor i pastan ger den en härlig röd färg. Svårare än så är det inte att laga rödbetspasta!
  • Orange: Orange pastadeg kräver en rostad röd paprika eller en kokt morot. För att justera styrkan på din orange färg kan du lägga till lite rostad gul paprika till ditt recept.
  • Gul: Det finns några alternativ för att skapa gul pasta. Du kan exempelvis lägga till en rostad gul paprika, en tesked gurkmeja eller en till två gurkmejarötter.
  • Grönt: Hemlagad spenatpasta är ett bra sätt att lägga till en grön nyans till din pasta. Allt du behöver är 30 g spenat. Alternativt fungerar 30 g persilja lika bra för att få till en grön färg.
  • Lila: 30 g rödkål hjälper dig enkelt att få en lila nyans på din pastadeg. För att justera djupet på din lila nyans, tillsätt ½ tesked bakpulver till blandningen.
  • Svart: För att få svart pasta, använd bläckfiskbläck. För ett veganvänligt alternativ kan du också välja en matsked aktivt kol för att färga spagetti svart eller annan typ av pasta.
  • Brun: Även om du kanske tror att brun pasta betyder att det är fullkorn, är det inte alltid fallet. Färga din pastadeg brun med 45 g kakaopulver eller 60 g krossade kastanjer.

   

  Med den här guiden vet du nu hur man gör rödbetspasta, spenatpasta och mycket mer – så att du enkelt kan skapa ett färgglad tallrik med hemmagjord färgad pasta.

   

  När du har färgat din pasta, varför inte lära dig hur du förvandlar den till ravioli eller blandar ihop den med läckra hemgjorda såser? Vi har recept som hjälper dig att hitta den perfekta såsen till din nya hemgjorda färgade pasta, till exempel pasta med valnötssås.

  Vad du behöver

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.