Sonicare
Oral HealthcareSå får du naturligt vitare tänder

Så får jag naturligt vitare tänder

Maten som gör dina tänder vita

Hur ofta ska man borsta tänderna?

Så får jag naturligt vitare tänder


Barn och ungdomar har oftast en naturligt vit emalj på tänderna, men desto äldre vi blir desto mer får våra tänder vara med om, och det är svårt att behålla ett naturligt vitt leende. Det som upplever som fläckar och missfärgningar är beläggningar som lägger sig ovanpå emaljen. Det finns faktiskt eltandborstar som faktiskt putsar bort fläckar och ger synbart vitare tänder, men även det du äter kan ha påverkan på hur vita tänderna ser ut.
one-apple-a-day

Maten som gör dina tänder vita


Mat och dryck är avgörande faktorer för munhälsan. Söt eller syrlig mat är känd för att försvaga tandemaljen, vilket kan leda till sönderfall eller hål. Rödvin, kaffe, te och läsk kan vara frestande, men är bäst att dricka i måttliga mängder. Men det finns även mat som faktiskt hjälper till att göra tänderna vitare.

Blek tänderna naturligt med mat


Vissa saker som vi stoppar i oss hjälper oss faktiskt att få vitare tänder. Det finns gott om mat som hjälper till att bleka tänderna på ett naturligt sätt, och de är lika goda som ohälsosamma livsmedel. Äpplen, ananas, russin, ost, nötter, jordgubbar och broccoli hjälper alla till att hålla leendet trevligt och vitt, plus att de också är goda.

Hur ofta ska man borsta tänderna?


Det är viktigt att borsta tänderna två gånger om dagen, i minst två minuter varje gång. Detta avlägsnar allt plack som byggts upp på tänderna under dagen och hjälper till att minska missfärgning. Att använda en eltandborste som Philips Sonicare är ett fantastiskt sätt att garantera att du får ut det mesta ur tandborstningen.