Amir Kheirmand lagar en krämig potatisgratäng med härlig och gyllenbrun yta i Philips Airfryer på mindre än 20 minuter. Se hur du gör!
Krämig potatisgratäng i Philips Airfryer
Så här lagar du en krämig potatisgratäng med härlig och gyllenbrun yta i Philips Airfryer på mindre än 20 minuter. Till detta recept behöver du baktillbehöret för din Airfryer. Se hela receptet här!
Portioner4-6,Tillagningstid15-25 minuter
Amir Kheirmand
Airfryer
Ingredienser
1 stor gul lök
1 kg fast potatis
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad timjan
4 dl vispgrädde
1 msk smör
2 dl riven västerbottenost
Ströbröd
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Stek löken i smöret tills den är mjuk och börjar få färg. Lägg i vitlöken och timjan och vänd runt. Häll på grädden och låt koka upp. Salta ordentligt så att gräddblandningen nästan smakar oätligt.
2. Lägg i potatisskivorna i bakformen och slå på den varma grädden. Rör runt ett par gånger och platta sen till allt. Strö över ost och ett par matskedar ströbröd.
3. Lägg bakformen i Airfryern och kör 15 minuter på 180 grader tills potatisen precis mjuknat och ytan är gyllenbrun. Tänk på att tiden kan variera något beroende på typ av potatis och hur tunt du har skivat det.