Se hur den tidigare vinnaren från Sveriges Mästerkock 2014, Amir Kheirmand, lagar och "friterar" perfekt, saftig och gyllenbrun kyckling med bara luft i Philips Airfryer på 20 minuter. Se hur du gör!
Saftig och krispig luftfriterad kyckling i Philips Airfryer
Så här lagar du perfekt, saftig och gyllenbrun "friterad" kyckling med bara luft i Philips Airfryer på 20 minuter. Se hela receptet nedan.
Portioner4,Tillagningstid20 minuter
Amir Kheirmand
Airfryer
Ingredienser
2 ägg
2 tsk oregano
1 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
1 kilo kycklingben, vingar eller lår
4 msk Pankoströbröd
2-3 msk hetsås
50 gram smör
Salt
Så här gör du:
1. Vispa äggen och blanda i oregano, gräddfil, och senap.
2. Salta kycklingbitarna runt om, doppa i äggsmeten och panera i pankoströbröd.
3. Lägg panerade kycklingbitarna i din Airfryer med skinnsidan uppåt. Grilla 15 minuter på 180 grader. Tänk på vingar har något kortare grilltid än kycklinglår.
4. Under tiden lägg ett par matskedar het sås i en kastrull, lägg i 50 gram smör och koka ihop 1 minut. Håll varm.