Se hur Amir Kheirmand lagar en krispig kycklingschnitzel med örtsmör och primörer på bara 25 minuter i Philips Airfryer - en riktig festmåltid, på enkelt vis.
Kycklingschnitzel med örtsmör och primörer i Philips Airfryer
Så här lagar du en krispig kycklingschnitzel med örtsmör och fräscha primörer på bara 25 minuter i Philips Airfryer - en riktig festmåltid, på enkelt vis. Se hela receptet nedan!
8 skivor vällagrad ost (Typ Präst, Greve eller Västerbotten)
Mjöl till panering
2 ägg, vispade
Ströbröd till panering
Olivolja
Salt & svartpeppar
Så här gör du:
1. Dela varje kycklingfile så du får två tunna skivor. Placera varje skiva i en fryspåse och banka den 3-4 mm tunn med en kastrull. Salta och peppra varje skiva.
2. Lägg ost-skinka-ost mellan två kycklingskivor och ringla på några droppar olivolja.
3. Dubbelpanera kycklingen i mjöl, ägg och ströbröd. Spraya med lite olja och kör 10-12 minuter i Airfryern på 200 grader. Du kan kontrollera om kycklingen är klar med en termometer. Innertemperaturen ska vara 70 grader.
Se nedan hur du gör primörsalladen och örtmöret
Primörsallad:
Ingredienser
1 bukett broccoli, delad i små buketter
1 näve sockerärtor
1 näve bondbönor
Salt & svartpeppar
Putsa och skär alla grönsaker till lika stora bitar.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka grönsakerna 4-5 minuter. Häll av och spola med kallt vatten för att kokningen ska stanna av.
Lägg i en skål, droppa över lite olivolja och slunga runt.